Koulun historia

Oulun Kosmetologikoulu on yksityinen Kosmetologialan oppilaitos, joka on toiminut Oulussa vuodesta 1959.

Koulun perustaja on Liisa Niemi-Appelgren.
Hänen työtään koulun johtajana jatkaa Peter Appelgren.

Aluksi koulu toimi vaatimattomissa tiloissa Oulun keskustassa. Hoitoaineissa ja -koneissa ei ollut suurta valinnanvaraa ja hoidot tehtiinkin pääosin käden taidoilla.

Vuosien varrella toiminta laajeni -ala kehittyi ja koneellistui. Muutimme nykyisiin toimitiloihin kävelykatu Rotuaarin varrelle v.1989.Tilat on saneerattu koulutuksen ja hoitolan tarpeita vastaavaksi, joten ne ovat ajanmukaiset ja toimivat.

Päätavoitteemme on laadukas ja motivoiva koulutus, joka vaatii osaavan henkilöstön sekä alan uusimman teknologian tuotteet.

2000-luku on tuonut uusia haasteita niin koulutuksen kuin oppilashoitolankin toimintaan. Työssäoppiminen on koulutuksen keskeinen opetusmenetelmä, joten opiskelu on toiminnallista ja käytännönläheistä, jossa tieto-taitoa sovelletaan aidoissa asiakaspalvelutilanteissa. Hoitolatoiminta varmistaa opiskelijoiden ammattiosaamisen, ja siten työelämään liittyvien valmiuksien oppimisen eli työelämävastaavuuden. Vain jatkuva kehittäminen varmistaa pysymisemme ajan hermolla.

liisa_appelgren2

Koulun perustaja