KOULUTUS

Koulutus

Kauneudenhoitoalan perustutkintoon, ihon erikois- ja laitehoitojen osaamisala, Kosmetologi valmistava koulutus alkaa vuosittain tammi- ja elokuussa.

Koulutuksen kesto on 17 kk.

Koulutuksemme ei kuulu yhteisvalintaan, vaan oppilaitokseen haetaan suoraan. Opiskelijavalinta tapahtuu koulu- ja työtodistusten sekä haastattelun perusteella.

HAKUPOLKU

1) Tilaa koulutusesite oheisesta linkistä tai laittamalla sähköpostia info@oulunkosmetologikoulu.fi.

2A) Täytä koulutusesitteen mukana saamasi hakukaavake ja lähetä se postitse tai pdf-tallenteena koulun sähköpostiin info@oulunkosmetologikoulu.fi. Liitä kirjeeseen tai sähköpostiisi kopiot uusimmista opinto- ja työtodistuksista ja terveystodistuksesta.

2B) Hae koulutukseen täyttämällä ja lähettämällä oheinen sähköinen hakulomake. Jos jätät hakemuksen nettilomakkeella, esitä pyydetyt todistukset haastattelussa.

3) Kanssasi sovitaan haastatteluaika ja siihen lähetetään erillinen kutsu sähköpostiisi että kirjeenä.

4) Opiskelijavalinnasta lähetetään sinulle tieto sähköpostiisi että kirjeenä haastattelun jälkeen annetun aikataulun mukaisesti.

OPETUSSUUNNITELMA

Opetussuunnitelmamme noudattaa Opetushallituksen Kauneudenhoitoalan perustutkinnon perusteita. Koulutuksemme tavoitteena on tukea opiskelijan ammatillista kehitystä siten, että hänellä on tutkinnon suoritettuaan alan tiedolliset, taidolliset ja asenteelliset valmiudet työskennellä kauneudenhoitoalan työtehtävissä arvostaen ammattiaan ja kehittäen ammatillista osaamistaan valmistumisen jälkeenkin.

Koulutuksessa painottuvat ammatilliset opintokokonaisuudet ja opetus sisältää teoriaopintoja, vertaisharjoittelua ja työssäoppimista oppilaitoksen omassa asiakashoitolassa. Opiskelu on toiminnallista eli koulutuksen keskeinen opetusmenetelmä on työssäoppiminen, jossa hankittua tieto-taitoa sovelletaan aidoissa asiakaspalvelutilanteissa.

Opintojen alkuvaiheessa opiskelijalle laaditaan henkilökohtaistamissuunnitelma (valmistava koulutus) ja tutkinnon suorittamisen suunnitelma.

Kustannukset

Koulutuksemme on maksullista. 14.8.2017 alkava koulutus maksaa 3600€ (sis. alv 24%). Koulutusmaksu sisältää valmistavan koulutuksen (kontaktiopetus, vertaisharjoittelu, työssäoppiminen) sekä myös näyttötutkinnon. Tutkinnon suorittamisesta Opetushallitus perii 58€:n tutkintomaksun. Työvaatetus, omat instrumentit ja siveltimet kuuluvat opiskelijan omiin kustannuksiin (kustannusarvio n. 400€) ja jäävät opiskelijan omaan käyttöön koulutuksen päätyttyä.

OPINTOETUUDET

Opiskelijamme ovat oikeutettuja Kelan opintotukeen (opintoraha, asumislisä ja valtion takaama opintolaina)  www.kela.fi/opintotuki Opiskelumme on päätoimista, joten työttömien on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella. http://toimistot.te-palvelut.fi/omaehtoinen-opiskelu-tyottomyysetuudella  Opiskelun tukemisesta päättää työ- ja elinkeinotoimisto.

Muut etuudet: opiskelijaterveydenhuolto, VR:n opiskelijakortti, Oulun kaupungin paikallisliikenteen opiskelija-alennuslippu.

Koulutusrahasto ei myönnä aikuiskoulutustukea opintoihin, mutta koko perustutkinnon suorittanut voi hakea Koulutusrahastolta 390€ stipendiä. Edellytyksenä on, että hakija on ollut ennen tutkinnon suorittamista työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään 5 vuotta.
Lisätietoja: www.koulutusrahasto.fi

ETUSIVULLE