Taloudelliset tukimuodot

Opiskelijamme ovat oikeutettuja Kelan opintotukeen (opintoraha, asumislisä ja opintolainen valtiontakaus + korkoavustus). Lisätietoja Kelalta opintotuesta ja sen myöntämisperusteista, esim. opintotukiesitteestä, internet-sivuilta (www.kela.fi) tai opiskelijan puhelinpalvelusta 020 692 209.

Työ- ja elinkeinotoimisto (TE -palvelut) voi myöntää tukea omaehtoiseen opiskeluun työttömyysetuudella tuettuna (opintojen ajalta maksetaan työttömyyspäivärahaa tai työmarkkinatukea ja ylläpitokorvausta). Tarkempia tietoja saat omasta työttömyyskassastasi tai työ- ja elinkeinotoimistosta (www.mol.fi).

Opiskelijamme kuuluvat Oulun kaupungin opiskelijaterveydenhuollon piiriin (terveydenhuolto, mielenterveys ja hammashuolto).

Opiskeluaikanaan he saavat alennuksen Oulun kaupungin paikallisliikenteessä (pitää olla oululainen), sekä voivat hakea opiskelija-alennuskortin pitkille matkoille (VR, linja-autot).

Tutkinnon suorittamisen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittanut saa opiskeluajaltaan (ei alle 18-vuotias) valtion varoista suoritettavaa eläkettä.

Koko perustutkinnon suorittanut voi hakea Koulutusrahastolta 390€ suuruista ammattitutkintostipendiä. Edellytyksenä on, että hakija on ollut ennen tutkinnon suorittamista työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään 5 vuotta. Ammattitutkintostipendin saamisehdot löytyvät www.koulutusrahasto.fi.  HUOM. Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea oppilaitoksessamme opiskeleville ei ole myönnetty oppilaitoksen yksityisyyden takia.

te

kela