Koulun historia

Oulun Kosmetologikoulu on yksityinen Kosmetologialan oppilaitos, joka on toiminut Oulussa jo vuodesta 1959 lähtien

Aluksi koulu toimi vaatimattomissa tiloissa Oulun keskustassa. Hoitoaineissa ja -koneissa ei ollut suurta valinnanvaraa ja hoidot tehtiinkin pääosin käden taidoilla.

Koulun perustaja on Liisa Niemi-Appelgren

– Hänen työtään koulun johtajana jatkaa Peter Appelgren

Vuosien varrella toiminta laajeni – ala kehittyi ja koneellistui. Muutimme nykyisiin toimitiloihin kävelykatu Rotuaarin varrelle vuonna 1989. Tilat on saneerattu koulutuksen ja hoitolan tarpeita vastaavaksi, joten ne ovat ajanmukaiset ja toimivat.

Päätavoitteemme on laadukas ja motivoiva koulutus

– Toteutus vaatii osaavan henkilöstön sekä alan uusimman teknologian tuotteet

2000-luku on tuonut uusia haasteita niin koulutuksen kuin oppilashoitolankin toimintaan. Työssäoppiminen on koulutuksen keskeinen opetusmenetelmä, joten opiskelu on toiminnallista ja käytännönläheistä, jossa tieto-taitoa sovelletaan aidoissa asiakaspalvelutilanteissa. Hoitolatoiminta varmistaa opiskelijoiden ammattiosaamisen, ja siten työelämään liittyvien valmiuksien oppimisen eli työelämävastaavuuden. Vain jatkuva kehittäminen varmistaa pysymisemme ajan hermolla.

Ensimmäinen kurssi vuonna 1959.

Liisa Niemi-Appelgren

Koulun perustaja Liisa Niemi-Appelgren