Koulutus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon

Ammatillisiin tutkinnon osiin koulutusta jatkuvalla haulla. Aloitus 2-4 kertaa vuodessa. Koulutuksen kesto on 17-19 kk.

Koulutuksemme ei kuulu yhteisvalintaan, vaan oppilaitokseen haetaan suoraan. Vuonna 2019 koulutuksen aloitukset ovat tammikuussa, (mahdollisesti maaliskuussa) ja elokuussa. Opiskelijavalinta tapahtuu koulu- ja työtodistusten sekä haastattelun perusteella.

Hakupolku

1) Tilaa koulutusesite oheisesta linkistä tai laittamalla sähköpostia: info(at)oulunkosmetologikoulu.fi.
2) Täytä nettisivuillamme oleva sähköinen hakulomake. Liitä hakemukseen pdf-kopiot uusimmista opinto- ja työtodistuksista ja terveystodistuksesta. Opinto- ja työtodistukset voi korvata ansioluettelolla (CV). Voit toki tuoda pyydetyt todistukset haastatteluun.
3) Kanssasi sovitaan haastatteluaika ja siihen lähetetään erillinen kutsu sähköpostiisi.
4) Opiskelijavalinnasta lähetetään sinulle tieto sähköpostiisi sekä kirjeitse haastattelun jälkeen annetun aikataulun mukaisesti.

Koulutuksen toteutus

14.1.2019 alkava koulutuksemme toteutetaan ammatillisten tutkinnon osien (145 osp) osalta 1.8.2018 voimaan tulleiden Opetushallituksen Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon perusteiden mukaisesti. Koulutuksemme tavoitteena on tukea opiskelijan ammatillista kehitystä siten, että hänellä on koulutuksen jälkeen alan tiedolliset, taidolliset ja asenteelliset valmiudet työskennellä kauneudenhoitoalan työtehtävissä arvostaen ammattiaan ja kehittäen ammatillista osaamistaan valmistumisen jälkeenkin.

Koulutuksemme painottuu kosmetologin/kosmetiikkaneuvojan ammatillisiin tutkinnon osiin. Koulutuksen toteutussuunnitelma sisältää teoriaopintoja, vertaisharjoittelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista oppilaitoksen omassa asiakashoitolassa. Opiskelu on toiminnallista eli koulutuksen keskeinen opetusmenetelmä on asiakaspalvelu hoitolassamme, jossa hankittua tieto-taitoa sovelletaan aidoissa asiakaspalvelutilanteissa.

Koulutuksen hinta on 1990€ (sis. alv 24%).

Koulutusmaksu kattaa kaiken toteutussuunnitelman mukaisen opetuksen. Työvaatetus, omat instrumentit ja siveltimet kuuluvat opiskelijan omiin kustannuksiin (kustannusarvio n. 400€) ja jäävät opiskelijan omaan käyttöön koulutuksen päätyttyä.

Opintoetuudet

Opiskelijamme ovat oikeutettuja Kelan opintotukeen (opintoraha, valtion takaama opintolaina).

Lisätietoja: www.kela.fi/opintotuki. Opintotukeen aikaisemmin sisältynyt asumislisä on muuttunut 1.8.2017 yleiseksi asumistueksi.

Opiskelumme on päätoimista, joten työttömien on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella (http://toimistot.te-palvelut.fi/omaehtoinen-opiskelu-tyottomyysetuudella). Opiskelun tukemisesta päättää työ- ja elinkeinotoimisto.

Muut etuudet:

Opiskelijaterveydenhuolto, alennus VR:n matkoihin, Oulun kaupungin paikallisliikenteen opiskelija-alennuslippu.