Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Ihon hoidon osaamisala, Kosmetologi
Hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, Kosmetiikkaneuvoja


Koulutuksemme sisältö rakentuu seuraavasti:

  • Ammatilliset tutkinnon osat, pakolliset osat
  • Ammatilliset tutkinnon osat, valinnaiset osat yht. 145 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin:
https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/4368265

Koulutuksen loppuvaiheessa opiskelija suorittaa valitsemansa osaamisalan ammatilliset tutkinnon osat näyttöinä. Tutkinnon osien edellyttämä ammattitaito ja osaaminen osoitetaan tekemällä ammattialalle tyypillisiä, kosmetologin työhön kuuluvia käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa ja työprosesseissa. Näytössä opiskelija osoittaa, kuinka hyvin hän on saavuttanut tutkinnon perusteissa määritellyn keskeisen ammattitaidon tai osaamisen.

Koko tutkinnon suorittaminen

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon sisältyvät yhteiset tutkinnon osat (35 osp) eivät sisälly koulutuksen toteutussuunnitelmaamme. Koko tutkinnon suorittaminen vaatii yhteisten tutkinnon osien suoritusta, joka on mahdollista seuraavasti:

  • Jos opiskelija on suorittanut aikaisemmin lukion tai ammatillisen perustutkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon, voi yhteisistä aineista soveltuvin osin hakea osaamisen tunnustamista.
  • Yhteiset tutkinnon osat (niiltä osin kuin opiskelija niitä tarvitsee) voi opiskella erikseen, esim. Oulun seudun ammattiopistossa, iltalukiossa tai E-lukiossa. Oulun E-lukiosta tietoja: http://www.elukio.fi/
F
Call Now Button